Depinde, sunt perioade mai aglomerate in cabinet si sunt perioade in care in aceeasi saptamana putem programa deja o sedinta. La prima convorbire acest aspect va fi clarificat.
Nu, dar daca este util sa te gandesti la motivele pentru care ai ales terapia si care sunt obiectivele pe care le urmaresti.
Da, se poate anula, Suntem oameni si stiu ca pot aparea situatii neprevazute, dar in cazul in care situatia se repeta vom folosi o parte din sedinta de terapie pentru a aborda acest subiect.
Dupa ce ai trimis formularul pentru programarea unei sedinta de terapie, te voi contacta in maxim 48 de ore pentru a stabili detaliile legate de prima intalnire la cabinetul de psihologie din Cluj- Napoca.
Ai urmatoarele posibilitati prin care sa te programezi la psihoterapie: prin formularul de pe site, prin retelele de socializare facebook sau instagram, prin mesaje telefonice sau convorbiri telefonice.
Depinde. Temele de casa sunt personalizate in functie de client si de procesul in care acesta se afla, nu sunt obligatori si de fiecare data sunt negociate cu clientul.
Faptul ca ai apelat la terapie si ramai intr-un proces psihoterapeutic este deja o schimbare. Mai departe in functie de obiectivele setate in terapie, de implicare, de natura si complexitatea problemelor vor aparea si schimbarile.
Acesta este motivul pentru care prima intalnire, in terapia cu copiii se desfasoara doar cu parintii: acela de a evalua cine si pentru ce se doreste psihoterapie. Dupa o sedinta de evaluare vom sti care este pasul urmator.
Exista psihologii care lucreaza doar cu adulti sau doar cu copii, dar sunt psihologi care lucreaza cu adulti si copii deopotriva. De exemplu un psihoterapeut de familie ii implica in procesul terapeutic atat pe copii cat si pe adulti.
Deoarece fiecare individ e unic si fiecare are propria constelatie de probleme si de resurse, nu se poate spune cu claritate cat dureaza si de cate sedinta are nevoie un client. Insa dupa primele sedinta de evaluare psihologica se poate releva un raspuns mai clar.
Nu, terapia de familie este o abordare in care intra sistemul familial, insa nu neaparat fizic cu toti membrii pe care ii contine acel sistem. Acest procesul terapeuti poate fi individual, poate fi cu doi sau mai multi membrii ai familiei.
Nu. Psihologii si psihoterapeutii nu prescriu medicamente, de acest aspect se ocupa medicii psihiatri.
Da, confidentialitatea face parte din codul deontologic al profesiei de psiholog. Exista unele exceptii legale despre care vor fi informati clientii, poate fi vorba situatii cand anumite institutii ale statului solicita informatii intr-o ancheta in desfasurare privitoare la persoana in cauza sau cand pacientul se pune pe sine sau pe altii in pericol.
Exista atat posibilitatea de a face terapie online cat si in la cabinetul de psihoterapie din Cluj Napoca.
In functie de varsta clientului si de numarul de membrii unei familii prezenti la psihoterapie, o intalnire poate dura intre 45 de minute si 90 de minute. Sedintele de psihoterapie cu copii mici pot fii mai scurte, in timp ce sedintele de terapie cu familiile sunt pana intr-o ora si jumatate.