Psihoterapia individuala este o modalitate de terapie ce se desfasoara unu la unu, intre client si psihoterapeut. Cu toate acestea, din perspectiva sistemica clientul vine in terapie cu toate relatiile in care el este implicat, cu istoria sa de viata si cu mediu in care traieste. Intelegerea sistemului din care face parte o persoana si intelegerea trairilor interioare ale acesteia se desfasoara intr-un cadru confidential, respectand integritatea si unicitatea fiecaruia.
Tin la relatia terapeutica, la acel spatiu de siguranta si incredere in care clientul simte ca se poate lasa vazut, auzit si simtit cu tot ce este el. Uneori dureaza mai mult alteori mai putin, respect ritmul fiecaruia si merg alaturi de el asa cum ii este mai benefic. Cred in ideea ca fiecare persoana este experta in viata sa, insa se intampla ca anumite situatii, experiente, tipare, ganduri, emotii sa nu ne lase sa vedem potentialul din noi si resursele pe care le avem la indemana pentru a face fata dificultatilor si a ne bucura de viata.
In acest sens, printr-un proces de colaborare in cadrul terapiei individuale clientii isi pot recapata resursele pentru a deveni expertii propriei vieti. Fie printr-un proces de atocunoastere si dezvoltare personala, fie prin a ne uita la blocaje si strategii dezaptative si a gasi unele mai potrivite, in urma sedintelor de psihoterapie intentia este ca oamenii sa isi gaseasca resursele interioare si exterioare pentru a se bucura de darurile vietii.
Te-ar putea interesa
Terapia prin povesti
“A fost odata ca-n povesti…”. Aceste cuvinte pot fi o poarta inspre mintea si sufletul unei persoane, adesea un copil, insa metaforele si povestile sunt folosite cu succes si in terapiea cu adultii. Prin povesti problema este inafara noastra, un alt personaj va da curs desfasurarii si rezolvarii acesteia in moduri creative care implica adesea alte personaje, resurse nebanuite, relatii importante. Creativitatea ne este la indemana indiferent de varsta, pentru [...]